God funktionalitet er et nøgleord

busEn institutionsbus er mere end bare et transportmiddel. Den skal være funktionel og virke efter formål og hensigt. Der er mange, som har specialiseret sig i denne type af busser, og man kan finde meget hjælp til dette område hos firmaer, der allerede ved noget om emnet, så institutionens bus bliver lige så praktisk, som man havde forestillet sig.
Det vigtigste er, at udstyret i bussen er nemt at betjene, så der ikke skal bruges unødig tid på at få institutionens beboere ind og ud samt at få dem spændt forsvarligt fast. Derfor kommer mange institutionsbusser med en lift, som kan hjælpe kørestolsbrugere og dårligt gående ind og ud af bussen uden besvær. En lift kan fås både som en udvendig og som en indvendig lift alt efter behovet hos den enkelte institution. Er liften indvendig, kan der ikke være så mange passagerer i, som kan være i en bus med en udvendig lift. Det er fordi liften vil tage plads inde i bussen. Det kan være afgørende, alt efter hvor mange passagerer, som man gerne vil have med. Muligheden for god fastspænding med seler er der dog ingen forskel på, og sikkerheden for alle vil altid være i top, uanset om passageren er i kørestol eller ej.
Tag en god snak med et firma om de konkrete behov, inden der bestilles en bus. Forklar hvad behovet er, så man er sikre på, at det køretøj man får, hvad enten det købes eller lejes, passer til passagererne, og at man får noget, som er nemt at betjene for alle ansatte. Derudover skal man finde ud af, hvilket slags kørekort, der er nødvendigt for hver slags bus. En større bus kræver nemlig mere end bare kørekort B, og institutionens bus er ikke meget værd, hvis der ikke er nogen, der kan køre den rundt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *