Til det sjældne behov

disability busesEr ture ikke noget, der ofte er aktuelt på en institution, så er det heller ikke en god investering at enten købe eller lease en handicapbus, som kommer til at stå stille det meste af tiden. De penge kan man bruge meget bedre til at opfylde visse behov hos institutionens beboere, men kommer der en dag, hvor man gerne vil af sted med en eller flere af beboerne, så er der også mulighed for at få en enkelt tur eller periodekørsel efter behov.
Her kommer bilen til institutionen med chauffør og udstyr. Man skal blot sørge for at oplyse, hvor mange passagerer, der skal med, og hvilke handicaps de pågældende har. Så får man leveret et køretøj, som passer til situationen, og man kan komme af sted på tur med både beboere og ansatte, uden man har brugt penge på selv at købe en bus.
Man skal selvfølgelig bestille i god tid, så det er ikke en løsning, der skal bruges til spontane ture, men de fleste planlægger den slags i god tid, er det ikke noget problem at blive godt kørende, også selvom man ikke selv har en bus.
Det er en mulighed, som kan bruges af både kommuner og institutioner, og det er også muligt at få transport til personer, der ikke har et fysisk handicap, så alle har muligheden for at komme med.
Sikkerheden er den samme, for det er samme type af handicapbusser, der benyttes. Her er det bare et firma, som ejer bussen, og som kommer til institutionen, når man har indgået en aftale om, hvornår man skal af sted, og hvor man gerne vil hen.
Det kan give en mulighed for en sommerudflugt eller noget helt andet, så der kommer til at se noget, der giver et afbræk i hverdagen for både beboere og ansatte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *