Type af køretøj

mini busesSom sådan kan alle typer af minibusser forvandles til en god handicapbus. Det, man skal undersøge, er primært sådanne forhold som bilens højde, placering af døre, bilens længde, forhold for føreren af bilen og eventuel gensalgsværdi, hvis man vil sælge den efter noget tid.
Bilen skal være høj nok til at de ansatte kan bevæge sig rundt uden problemer, så det er let for dem at få alle passagerer ind og ud samt at få dem spændt ordentligt fast, uden de skal krumme sig for meget sammen.
Bilen bør have skydedøre på siden, så det er lettere for alle at komme ind og ud. Døre, som de findes på personbiler, er uhensigtsmæssige, når det er til handicappede, som skal transporteres, for de kan ikke på samme måde komme ind og ud af bilen.
Bilen skal også være så lang, at der er plads nok til det antal af passagerer, man gerne vil have med. En person i kørestol kræver mere plads end en uden, og der skal også være gode forhold for den person, som skal køre bilen. Måske er klimaanlæg eller aircondition noget, man synes er vigtigt, så der er rart at være i bilen på alle årstider. Eller måske betyder det noget, at bilen komme med automatikgear eller noget helt andet, der gør det nemmere at være chauffør.
Hvis bilen på sigt skal sælges, så skal man også helst have valgt en bil, som fortsat har en værdi, selvom den er brugt.
Mange af de biler, som kan bruges til transport af handicappede er også den slags, der kører som store taxier på gaderne. Det er nemlig en type af bil, der skal være komfortabel for alle, der sidder i den, og som kan klare mange kilometer med passagerer. Så et godt råd er at vælge en type af bil, som en taxachauffør også ville vælge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *